BLACKOUT

August 20, 2017


Being vegan I try to stay away from leather clothing as much as I can. But at the same time I am still thrilled like a child in a candy store when I find pieces that are made out of faux leather. Why? Because we are in 2017 and there is sadly still too much leather stuff on the market, while I believe the technology has improved so much we actually dont "need" leather anymore in order to poses quality pieces.
Faux leather can nowadays actually look very nice, can last you a long time and you know whats the best part? No one died during the process of making it.

So cheers to todays "cruelty-free" outfit, which is still very much summer appropriate, while the leather looking pieces gives it some edge and is subtly transforming it into a more autumnal one...

SLO:
Veganski način življenja je za sabo potegnil ozaveščenost tudi pri izbiri oblačil, zaradi česar se izogibam usnjenim izdelkom kolikor se le lahko. Vseeno pa se vsakič, ko odkrijem kos v videzu! usnja razveselim kot majhen otrok, ki je prejel čokolado. Zakaj? Kljub temu, da smo v letu 2017, je trg nažalost še vedno preplavljen z usnjenimi izdelki. Tehnologija se iz dneva v dan izboljšuje in nam ponuja izdelke, ki niso usnjeni, njihova kvaliteta pa zato ni nič slabša, videz pa prav tako ne.
Umetno usnje je pravzaprav lahko danes že čisti približek pravemu, je lahko zelo kvalitetno in tudi zelo obstojno. Kaj pa je tukaj najslajši del? To, da v procesu izdelave končnega izdelka nobeno živo bitje ni bilo ubito.

Zato danes nazdravljam "cruelty-free" stylingu, ki je sicer še popolnoma poleten, z dodatki v videzu usnja pa sem dodala nekaj robustnosti in počasi pričela transformirati poletni videz v jesenskega.

You Might Also Like

3 komentarji

  1. estas guapisima en ese outfit negro, te sienta genial.
    un beso

    amoriosdelamoda.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. beautiful!! I like your pictures <3
    nice blog!

    http://modefemme.blogspot.pe/

    ReplyDelete

Find me on Facebook

Subscribe